Bağışıklık sistemimiz ve propolis

Bağışıklık sistemimiz ve propolis
Özellikle mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar sık sık gündeme gelir.

Akla gelen ilk yöntem hasta olmamak için bağışıklık sistemimizi güçlendirecek, vücut direncimizi artırabilecek gıdalar tüketmektir. Bu yüzden eve bol bol portakal, limon, mandalina alınır, yemeklere sarımsaklar katılır, böylece doğal yollardan bu mevsim geçişlerini güçlü bir şekilde atlatmak hedeflenir. Ama dünyada pandemi başladıktan sonra, bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak, vücudumuzun direncini yüksek tutmak artık yaz - kış 12 ay en önemli görevlerimizden biri.

Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Güçlendirebiliriz


Bu konuda arıların deneyimlerinden yararlanabiliriz.
Arılar doğal yaşamın çok önemli bir parçasıdır. Arıların bize sadece bal sağladığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Arılara tükettiğimiz gıdaların yaklaşık üçte birini borçluyuz. Eğer arılar olmasaydı bitkiler çoğalamayacak, dünyada meyve sebze adına birçok şey eksik kalacaktı.

Arı kovanının koruyucusu; propolis.
Propolis, arıların bitki tomurcuklarından ve gövdelerinden toplanan reçineli maddeleri işleyerek ürettikleri, kovanı mikrop ve dış etkenlere karşı koruyan bir üründür. Koyu sarı/yeşil/kırmızımsı renkli, yapışkan özellikte bir maddedir. Arılar, propolisi kovan çatlaklarının sıvanmasında, uçuş deliklerinin daraltılmasında, mumyalamada ve her şeyden önemlisi kovanlarını her türlü virüs, mikrop ve zararlı bakteriden korumak amacıyla kullanır.

Düşünün, daracık bir kovanda ortalama 40 bin ila 60 bin arası arı, yan yana yaşar. Bir virüsün içeri girmesi, tüm kovana hastalığın anında yayılması anlamına gelir. Ancak böyle bir şey propolis sayesinde mümkün olmuyor.

Bileşiminde polifenoller, fenolik asitler ve esterleri, terpenler, steroidler, B1, B2, C ve E vitaminleri, mineraller ve amino asitler yer alan propolis, kovanı sterilize ediyor, dış etkenlere karşı direncini en yüksek seviyeye getiriyor.

Arıları milyonlarca yıldır koruyan propolis, Beezone ile organik olarak sizlerin yararına sunuluyor.
Propolis Damla ürünlerimizi inceleyebilir, sipariş verebilirsiniz.
Diğer Blog Yazıları
Propolis ve propolis damla ürünleri cildimizde kullanabilir miyiz, cildimize nasıl bir destek sağlar gibi sorularınıza cevaplar...
Arılar, gezegenimizin sağlığı için son derece önemli canlılardır. Bu önem, arıların tozlayıcı olarak oynadığı rolden gelir
Ebeveynler, çocuklarının hastalıkları, özellikle de mevsimsel olanları tedavi etme veya önleme yöntemlerini seçerken, doğal ürünleri tercih ederler.
Yaş ilerledikçe enfeksiyonlara karşı direnç azalır. Bunun nedenlerinden biri, bağışıklık sisteminin artık her yeni patojene karşı yeni antikor üretememesidir.
Propolisin içeriği, arı kovanının bulunduğu yere ve mevsime göre değişir. Ancak her koşulda bu mucizevi maddenin içinde 300’den fazla değişik madde bulunur.
Arıların dünya üzerindeki varlığının 50 milyon yıl öncesine kadar gittiği biliniyor. O günden beri arılar kovanlarını yapıyor, kendilerini dış tehditlere karşı güvenle savunuyor.